Coating vloeren

Waarom kiezen voor coatingvloer?

Een coatingvloer bestaat uit twee lagen: eerst wordt de vloer geïmpregneerd en vervolgens komt er een laklaag over. Deze laklaag geeft een matte- of zijdeglans uitstraling. Coatingvloeren zijn in elke RAL kleur verkrijgbaar. De vloer kan op diverse manieren worden afgewerkt. Het werken met vlokken en een transparante laklaag zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de beste oplossing voor u specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag verder.

Kom alles te weten over een coatingvloer

De coatingvloer is een type vloer die veel wordt toegepast in magazijnen en werkplaatsen. Hij is namelijk zeer gemakkelijk in onderhoud en biedt daarnaast nog veel andere voordelen. Wilt u graag een coatingvloer laten realiseren? En heeft u behoefte aan meer informatie over dit type vloer? Lees dan dit blog van Smit Vloeren. In dit blog vertellen wij u alles over een coatingvloer: wat is een coatingvloer, wat zijn de toepassingen van deze vloer en wat zijn de voordelen.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer die bestaat uit polyurethaan epoxy of acrylaat. Een coatingvloer heeft veel overeenkomsten met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. De coating wordt met een roller aangebracht over de vloer. Deze coating is over het algemeen niet dikker dan 1 mm. Dit maakt de coatingvloer prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Epoxyharsen worden als basis gebruikt voor een coatingvloer. In de fabriek wordt hier vervolgens de gewenste vulstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd. U kunt kiezen uit verschillende standaard kleuren, maar ook bijna alle RAL-kleuren. U heeft daarnaast de mogelijkheid om vlokken te laten strooien in uw coating vloer.

De toepassing van een coatingvloer

De coating is zeer bestendig tegen chemicaliën en daarnaast vloeistofdicht en slijtvast. Coatingvloeren worden daarom onder veel toegepast in werkplaatsen, magazijnen, garages en bij galerijvloeren en balkons. Indien gewenst kunnen wij ook belijning of pictogrammen aanbrengen. U heeft de keuze uit twee verschillende soorten afwerking wat betreft de coating: glad en antislip. De antislip coating is bijvoorbeeld ideaal voor ruimtes of plekken waar de vloer vochtig kan worden, bijvoorbeeld op galerijen, balkons en garages. Om de vloer antislip te maken, wordt de coating ingestrooid met een antislipkorrel.

Voordelen

  • Standaard kleuren
  • Alle RAL-kleuren
  • Zeer bestendig tegen chemicaliën
  • Zeer gemakkelijk in onderhoud
  • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
  • Vloeistofdicht
  • Uiterst slijtvast
Coating vloeren
bel ons!